چاپ کردن این صفحه .
شنبه, 21 شهریور 1405 ساعت 12:41

ورود 7 اتوبوس جدید به ناوگان بجنورد/ تلاشی برای جبران فرسودگی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

هفت دستگاه اتوبوس جدید با هزینه‌کرد سه هزار میلیارد ریال از محل منابع مختلف وارد ناوگان حمل‌ونقل عمومی بجنورد شد.

به گزارش نسیم امروز،‌عضو شورای اسلامی شهر بجنورد، با اعلام این خبر گفت: روند خرید و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی از سال‌های گذشته دنبال شده و هفت دستگاه اتوبوس جدید به تازگی تحویل و وارد چرخه حمل‌ونقل شهری شده‌اند.

به گفته اعظم‌السادات افشین‌فر، هر یک از این اتوبوس‌ها ظرفیت جابه‌جایی ۴۰ مسافر را دارند و ورود آنها می‌تواند بخشی از نیاز شهروندان به حمل‌ونقل عمومی را پاسخ دهد.

همزمان، یک دستگاه ون نیز برای جابه‌جایی افراد دارای معلولیت خریداری شده است؛ اقدامی که می‌تواند دسترسی این گروه از شهروندان به خدمات شهری را آسان‌تر کند.

افشین‌فر افزایش جمعیت شهرنشین و گسترش محدوده شهری را از عوامل افزایش تقاضا برای حمل‌ونقل عمومی دانست.

به گفته او، توسعه فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی در شهر، نیاز به جابه‌جایی سریع، ایمن و منظم را افزایش داده و مدیریت شهری باید ظرفیت ناوگان را متناسب با این تغییرات افزایش دهد.

در حال حاضر ۷۳ دستگاه اتوبوس در ۱۲ مسیر شهری بجنورد فعالیت می‌کنند و روزانه حدود ۲۵ هزار مسافر را جابه‌جا می‌کنند.

با این حال، اضافه شدن هفت دستگاه جدید، به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی تمام نیازهای حمل‌ونقل شهری باشد؛ به‌ویژه در شهری که همزمان با توسعه کالبدی، با افزایش تقاضای سفر مواجه است.

عضو شورای شهر بجنورد توسعه حمل‌ونقل عمومی را تنها مسئله‌ای مرتبط با جابه‌جایی مسافر نمی‌داند. استفاده بیشتر شهروندان از اتوبوس می‌تواند هزینه سفر خانوارها را کاهش دهد و در سطح شهری نیز به کاهش ترافیک، مصرف سوخت و هزینه‌های نگهداری زیرساخت‌ها کمک کند.

در مقابل، ادامه استفاده از ناوگان فرسوده، هزینه‌های تعمیر و نگهداری را افزایش می‌دهد و می‌تواند بر کیفیت خدمات، مصرف سوخت و میزان آلایندگی نیز اثر منفی بگذارد. به همین دلیل، نوسازی ناوگان از یک پروژه عمرانی مقطعی به مسئله‌ای مستمر در مدیریت شهری تبدیل شده است.

بجنورد همچنان با مجموعه‌ای از مشکلات در حوزه حمل‌ونقل عمومی روبه‌روست؛ فرسودگی وسایل نقلیه، کمبود منابع مالی، ازدحام مسافران، تأخیر در ارائه خدمات، کمبود زیرساخت‌های مناسب و افزایش هزینه‌های تعمیر و نگهداری از جمله چالش‌هایی است که افشین‌فر به آنها اشاره کرده است.

این مشکلات در کنار آلودگی ناشی از خودروهای قدیمی، می‌تواند جذابیت استفاده از اتوبوس را برای شهروندان کاهش دهد.

در چنین شرایطی، افزایش تعداد اتوبوس‌ها زمانی می‌تواند اثر پایدار داشته باشد که همزمان با آن، کیفیت، نظم حرکت، پوشش مسیرها و زیرساخت‌های مورد نیاز نیز ارتقا پیدا کند.

افشین‌فر تأکید کرده است که نوسازی ناوگان باید به صورت مستمر ادامه یابد و استفاده از فناوری‌های نوین و وسایل نقلیه پاک نیز در برنامه مدیریت شهری قرار گیرد.

حرکت به سمت اتوبوس‌های کم‌مصرف و پاک، توسعه مسیرهای مناسب، بهبود دسترسی شهروندان و توجه جدی‌تر به حمل‌ونقل افراد دارای معلولیت می‌تواند بخشی از الزامات یک نظام حمل‌ونقل شهری کارآمد باشد.

آنچه مسلم است ، ورود هفت اتوبوس جدید به ناوگان بجنورد، اگرچه از نظر تعداد محدود به نظر می‌رسد، اما اهمیت آن بیشتر در جهت‌گیری مدیریت شهری برای نوسازی ناوگان است.

وجود ۷۳ اتوبوس برای پوشش ۱۲ مسیر و جابه‌جایی روزانه حدود ۲۵ هزار مسافر، نشان می‌دهد که حمل‌ونقل عمومی بجنورد با تقاضای قابل توجهی مواجه است و هرگونه وقفه در نوسازی می‌تواند فشار بیشتری بر ناوگان موجود وارد کند.

اگر ناوگان جدید بدون برنامه مشخص برای جایگزینی خودروهای فرسوده، تأمین قطعات، تعمیر و نگهداری، بهبود زمان‌بندی حرکت و توسعه زیرساخت‌ها وارد چرخه شود، اثر آن ممکن است کوتاه‌مدت باشد.

از سوی دیگر، خرید ون ویژه افراد دارای معلولیت را می‌توان نشانه‌ای از حرکت به سمت حمل‌ونقل عمومی فراگیرتر دانست؛ حمل‌ونقلی که دسترسی گروه‌های مختلف جامعه به خدمات شهری را بخشی از مأموریت اصلی خود می‌داند.

در نهایت، سرمایه‌گذاری در اتوبوسرانی را نباید صرفاً هزینه‌ای برای مدیریت شهری تلقی کرد. هر اتوبوس جدید می‌تواند به کاهش سفر با خودروی شخصی، مصرف سوخت، ترافیک و آلودگی کمک کند. بنابراین، تداوم تأمین منابع برای نوسازی ناوگان، در کنار اصلاح مدیریت مسیرها و ارتقای کیفیت خدمات، می‌تواند بخشی از راهبرد بلندمدت بجنورد برای حرکت به سوی شهری کم‌هزینه‌تر، کم‌آلاینده‌تر و قابل‌دسترس‌تر باشد.

گفتنی است: حمل‌ونقل عمومی بجنورد طی سال‌های گذشته با چالش‌هایی مانند فرسودگی ناوگان، محدودیت منابع مالی و افزایش تقاضای سفر شهری روبه‌رو بوده است. در همین راستا، برنامه خرید و نوسازی اتوبوس‌های شهری از سال‌های گذشته دنبال شده و اکنون با ورود هفت دستگاه اتوبوس جدید و یک دستگاه ون ویژه جابه‌جایی افراد دارای معلولیت، بخشی از این برنامه عملیاتی شده است.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn