سه شنبه, 22 بهمن 1404 22:26

سه شنبه, 17 دی 1404 ساعت 17:00

۱۷۶ هزار خدمت رایگان؛ سپری برای سلامت سالمندان

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سالجاری با اجرای برنامه‌های جامع مراقبت و پیشگیری، بیش از ۱۷۶ هزار خدمت رایگان سلامت به میانسالان و سالمندان ارائه کرده است.

به گزارش نسیم امروز، سلامت میانسالان و سالمندان، سرمایه‌ای گرانبهاست که پاسداری از آن نه‌تنها وظیفه‌ای انسانی بلکه رسالتی اجتماعی به شمار می‌آید.

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این مسیر، طی ۹ ماه نخست امسال گام‌های بلند و موثری برداشته و با اجرای برنامه‌های جامع مراقبت و پیشگیری، بیش از ۱۷۶ هزار خدمت رایگان سلامت را به جامعه هدف عرضه کرده است.

این خدمات که در قالب مراقبت‌های ادغام‌یافته و با تشکیل پرونده الکترونیک برای هر فرد آغاز می‌شود و همچون سپری در برابر بیماری‌های مزمن عمل کرده و از غربالگری سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی‌ عروقی تا ارزیابی تغذیه، سلامت روان و آموزش سبک زندگی سالم را دربر می‌گیرد.

در این خصوص گفت و گویی با دکتر افشین دلشاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی‌ داشتیم.

چه تعداد خدمت سلامت به میانسالان و سالمندان در این مدت ارائه شده است؟

دلشاد: دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی توانسته است بیش از ۱۷۶ هزار خدمت رایگان سلامت به گروه‌های سنی میانسالان و سالمندان ارائه کند.

این خدمات در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت استان در دسترس بوده و به شکل گسترده و منظم اجرا شده است.

از این تعداد، بیش از ۱۲۹ هزار خدمت مربوط به برنامه سلامت میانسالان و حدود ۴۶ هزار خدمت مربوط به برنامه سلامت سالمندان بوده است.

این خدمات سلامت در چه قالبی ارائه شده‌اند؟

دلشاد: خدمات ارائه‌شده در قالب مراقبت‌های ادغام‌یافته سلامت طراحی و اجرا شده‌اند. این بدان معناست که تمامی اقدامات پیشگیرانه، تشخیصی و آموزشی در یک بسته جامع و هماهنگ به افراد ارائه می‌شود.

همچنین برای هر فرد پرونده الکترونیک سلامت تشکیل شده است تا وضعیت او به‌طور دقیق ثبت و پیگیری شود.

این پرونده‌ها امکان رصد مداوم وضعیت سلامت افراد را فراهم می‌کنند و باعث می‌شوند هیچ مرحله‌ای از مراقبت‌ها نادیده گرفته نشود.

محتوای این بسته‌های مراقبتی شامل چه مواردی بوده است؟

دلشاد: بسته‌های مراقبتی طراحی‌شده بسیار جامع هستند و طیف وسیعی از خدمات را دربر می‌گیرند. از جمله می‌توان به خطرسنجی و مراقبت‌های دیابت، فشار خون بالا و اختلالات چربی خون اشاره کرد که هدف اصلی آن‌ها پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی است.

همچنین غربالگری سرطان‌ها مانند تشخیص زودهنگام سرطان پستان و سرطان روده بزرگ در این برنامه‌ها گنجانده شده است.

علاوه بر این، ارزیابی وضعیت تغذیه و جسمی برای ارائه توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب، ارزیابی خطر سقوط و عدم تعادل در سالمندان، و بررسی سلامت روان و علائم افسردگی نیز بخش مهمی از این خدمات بوده است.

هدف اصلی اجرای این برنامه‌ها چیست؟

دلشاد: هدف اصلی این برنامه‌ها ارتقای کیفیت زندگی میانسالان و سالمندان و کاهش بار بیماری‌های مزمن در جامعه است.

بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشار خون و سرطان‌ها نه‌تنها هزینه‌های سنگینی بر نظام سلامت تحمیل می‌کنند بلکه کیفیت زندگی افراد را نیز به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهند.

با اجرای این برنامه‌ها، تلاش شده است تا با پیشگیری و تشخیص زودهنگام، از بروز مشکلات جدی جلوگیری شود و افراد بتوانند زندگی سالم‌تر و فعال‌تری داشته باشند.

۴۱ درصد از جمعیت یک میلیون نفری خراسان‌شمالی میانسال (۴۰ تا ۵۹ سال) و ۱۰.۷ درصد جمعیت نیز سالمند(گروه سنی بالای ۶۰ سال) است.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.





عناوین روزنامه‌های امروز

یادداشت؛ مقاله

گزارش تصویری









بامی1

بامی2




  • دسترسی آسان به آرشیو روزنامه نسیم خراسان شمالی