اخبار برگریده
دوشنبه, 04 آبان 1405 17:13

یکشنبه, 08 شهریور 1405 ساعت 08:02

هزاران خانواده خراسان‌شمالی صاحب زمین شدند

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان‌شمالی گفت: تاکنون پنج هزار و ۹۸ قطعه زمین در قالب طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به خانواده‌های واجد شرایط استان تحویل شده است.

به گزارش نسیم امروز، واگذاری زمین به خانواده‌های مشمول قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در خراسان‌شمالی وارد مرحله گسترده‌تری شده است؛ طرحی که مسئولان آن را یکی از مهم‌ترین حمایت‌های مسکن برای خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر می‌دانند و هدف آن را کاهش بخشی از دغدغه تأمین مسکن عنوان می‌کنند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان‌شمالی اعلام کرد تاکنون پنج هزار و ۹۸ قطعه زمین در قالب طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به خانواده‌های واجد شرایط استان تحویل شده است.

اعظم الهامی گفت : واگذاری زمین، یکی از برنامه‌های حمایتی استان برای کمک به تأمین مسکن خانواده‌های مشمول قانون است و می‌تواند بخشی از هزینه و دغدغه ساخت مسکن را برای این خانوارها کاهش دهد.

بر اساس آمار اعلام‌شده، در یک دوره دو ساله سه هزار و ۳۲۰ قطعه زمین به متقاضیان واجد شرایط واگذار شده است. از این تعداد، دو هزار و ۱۳۰ قطعه در مناطق شهری و هزار و ۱۹۰ قطعه در مناطق روستایی قرار داشته است.

در هفته دولت نیز روند واگذاری ادامه یافت و ۳۲۷ قطعه زمین در مناطق شهری و ۲۷۱ قطعه در مناطق روستایی به مشمولان این طرح اختصاص داده شد.

به گفته الهامی، در بخش شهری، ۳۲۷ قطعه زمین به ۶۱۳ خانوار اختصاص یافته است. در بخش روستایی نیز ۲۷۱ قطعه زمین به ۲۷۱ خانوار واجد شرایط واگذار شده است.

مسئولان استانی می‌گویند خانواده‌های واجد شرایط پس از طی مراحل قانونی می‌توانند زمین اختصاص‌یافته را برای ساخت مسکن مورد استفاده قرار دهند.

تأمین مسکن از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی بسیاری از زوج‌های جوان و خانواده‌های دارای فرزند است. افزایش هزینه ساخت، قیمت زمین و سایر هزینه‌های مرتبط با مسکن باعث شده دسترسی به خانه مناسب برای بخشی از خانواده‌ها دشوارتر شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان‌شمالی معتقد است واگذاری زمین می‌تواند بخشی از این فشار را کاهش دهد و به تثبیت و تقویت بنیان خانواده کمک کند.

او گفت : اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان با تمرکز بر حمایت از خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر دنبال می‌شود و خانواده‌های واجد شرایط، پس از احراز شرایط و طی فرآیند قانونی، از این امکان برخوردار خواهند شد.

به گفته الهامی، اجرای منسجم‌تر این طرح در خراسان‌شمالی از سال ۱۴۰۳ وارد مرحله جدی‌تری شده است.

در همین چارچوب، فرمانداران موظف شده‌اند شناسایی خانواده‌های واجد شرایط، آماده‌سازی اراضی و پیگیری فرآیند واگذاری زمین را در دستور کار قرار دهند.

این موضوع نشان می‌دهد که اجرای قانون جوانی جمعیت صرفاً به اعلام مشوق‌ها محدود نیست و بخش مهمی از آن به توان دستگاه‌های اجرایی برای شناسایی متقاضیان، تأمین زمین و فراهم کردن مقدمات ساخت مسکن وابسته است.

واگذاری زمین، اگرچه گام مهمی برای تأمین مسکن محسوب می‌شود، اما به‌تنهایی به معنای خانه‌دار شدن خانواده‌ها نیست. زمین واگذارشده زمانی می‌تواند اثر واقعی خود را نشان دهد که زیرساخت‌های لازم برای ساخت‌وساز نیز فراهم باشد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان‌شمالی بر ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در شناسایی اراضی، آماده‌سازی زیرساخت‌ها و تسریع در روند واگذاری تأکید کرد.

به گفته او، استمرار این روند می‌تواند باعث شود خانواده‌های بیشتری از ظرفیت‌های پیش‌بینی‌شده در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بهره‌مند شوند.

بر اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، واگذاری زمین و برخی حمایت‌های مرتبط با مسکن، از جمله مشوق‌هایی است که برای خانواده‌های واجد شرایط در نظر گرفته شده است.

تحلیل

واگذاری بیش از پنج هزار قطعه زمین در خراسان‌شمالی را می‌توان یکی از مهم‌ترین اقدامات اجرایی استان در حوزه حمایت از خانواده‌های دارای فرزند دانست؛ اما میزان موفقیت این سیاست را نمی‌توان صرفاً با تعداد قطعات واگذارشده سنجید.

نقطه تعیین‌کننده، تبدیل زمین واگذارشده به مسکن قابل سکونت است. اگر خانواده زمین دریافت کند اما برای ساخت آن با کمبود تسهیلات، هزینه بالای مصالح، نبود زیرساخت یا طولانی شدن فرآیندهای اداری مواجه باشد، اثر حمایتی این سیاست به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

از سوی دیگر، اجرای سیاست‌های جوانی جمعیت تنها به مشوق‌های اقتصادی وابسته نیست. مسکن، اشتغال، درآمد پایدار، امنیت شغلی، هزینه‌های آموزش و درمان و چشم‌انداز آینده خانواده، مجموعه‌ای از عوامل مؤثر بر تصمیم زوج‌ها برای فرزندآوری هستند.

بنابراین، واگذاری زمین می‌تواند یک حلقه مهم از زنجیره حمایت از خانواده باشد، اما برای اثرگذاری بلندمدت، باید با تسهیلات ساخت مسکن، تأمین زیرساخت‌های شهری و روستایی و کاهش موانع اداری همراه شود.

افزایش واگذاری‌ها در خراسان‌شمالی نشان می‌دهد اجرای این بخش از قانون وارد مرحله عملیاتی‌تری شده است؛ اکنون چالش اصلی این است که این زمین‌ها چه زمانی به خانه تبدیل می‌شوند و چه تعداد از خانواده‌های دریافت‌کننده زمین واقعاً امکان ساخت و سکونت در آن را پیدا خواهند کرد. پاسخ به این پرسش، معیار دقیق‌تری برای سنجش موفقیت سیاست جوانی جمعیت در استان خواهد بود.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.





آرشیو روزنامه نسیم خراسان شمالی

یادداشت؛ مقاله

گزارش تصویری









بامی1

بامی2




  • دسترسی آسان به آرشیو روزنامه نسیم خراسان شمالی